Wat Te Doen In Alfarnate
www.comares.eu
Alfarnate

Alfarnate bezienswaardigheden

Alfarnate is een klein dorpje in Axarquia (Andalusië), in het oosten van de provincie Malaga. Dit dorp heeft een oppervlakte van 34 km². In 2017 telde Alfarnate 1113 inwoners. Alfarnate maakt deel uit de Route van de olijfolie en de bergen. Je krijgt een unieke kans om het authetieke AndalusiË te ontdekken weg van de drukke stranden van de Costa del Sol.

Dit witte dorp (pueblo blanco) ligt in een groene vallei ommringd door landbouwgrond en boomgaarden.De ruige bergen zorgen voor een bijzonder contrast. De straten liggen vlakker in vergelijken met vele andere dorpen zoals bvb. Comares.

De oorspronkelijke Moorse naam (uit de 10e eeuw) was Al-farnate. Dit betekent meel. Uit de Moorse periode stamt de 16e eeuwse kerk van Santa Ana met een Mudejar-minaret, de Calle Secretaria en de Plaza del Ayuntamiento.

Het dichtstbijzijnde strand ligt op ongeveer 50 kilometer, maar het meer van Viñuela is vlakbij. Het warme en zoete water is aangenaam om te zwemmen in de zomer. Om te vissen op het meer van Viñuela heb je wel een vergunning nodig.

De regio is beroemd om haar kersen. De kersenoogst wordt elk jaar eind juni gevierd met een groots festival. Dit evenement lokt duizenden bezoekers naar Alfarnate.

In Alfarnate vind je de typische producten van de regio: rijst, vlees en visgerechten. Probeer ook een tapa van Jamon (op het bot) of Chorizoworst.

Het gemiddelde jaarlijkse klimaat van Alfarante is rond de 16 ºC, in de zomer heet en gematigd in de winter met wat meer neerslag. De bewoners genieten van ongeveer driehonderd dagen zon per jaar.