Wat Te Doen In Alfarnatejo
www.comares.eu
Alfarnatejo

Afarnatejo bezienswaardigheden

Het dorp Alfarnatejo bevindt zich in het noordoosten van de provincie Málaga in Andalusië, in de regio Axarquía. Deze streek staat bekend als de Pyreneeën van het Zuiden.

De geschiedenis van Alfarnatejo is begonnen met een Moorse boerderij die niet veel meer was dan een wachttoren, genaamd Castillo de Sabar.

De parochiekerk van Santo Cristo de Cabrilla is zeker een bezoekje waard. Geniet verder van het landschap gevormd door de rivier de Sabar en de bergkloven van Doña Ana en Gomer. In de buurt vind je grotten met schilderingen uit het Paleolithische tijdperk en de overblijfselen van een Moors kasteel in de kloof van Gomer.

De Fiesta del Gazpacho wordt gehouden tijdens het eerste weekend van augustus. Dit is het ideale moment om Alfarnatejo te bezoeken en haar heerlijke gekoelde tomatensoep te proberen die typerend is voor dit dorp. Duizenden liters van deze koude soep genaamd gazpacho worden geserveerd aan alle bezoekers tijdens dit evenement, met alleen de beste lokale producten. Dit feest valt samen met het flamencofestival Velada Flamenca de los Pirineos del Sur.

Een aantal andere interessante evenementen worden het hele jaar door gehouden in Alfarnatejo. De Candelaria wordt gehouden op 2 februari. De Romería de San Marcos wordt gehouden op 25 april, een religieus feest op het platteland.De cencerrada wordt gehouden op Paaszaterdag, een feest waarbij de jongere inwoners van het dorp door de straten van Alfarnatejo dwalen met koebellen op het ritme van de klokken.

De San Isidro-bedevaart wordt gehouden in mei. De Feria de Sabar ter ere van Nuestra Señora del Carmen wordt gehouden op 16 juli. En op 29 september vinden de processies van Santo Cristo de Cabrilla en San Miguel plaats.