Wat Te Doen In Algarrobo
www.comares.eu
Algarrobo

Algarrobo bezienswaardigheden

Het dorp Algarrobo ligt in Axarquía in de provincie Málaga in de regio Andalusië. Het heeftt een oppervlakte van 10 km². In 2008 telde Algarrobo 6144 inwoners. Algarrobo ligt tussen Málaga en Nerja en bestaat uit Algarrobo Costa en het inlands gelegen Algarrobo Pueblo. Ook Mezquitilla en Lagos maken deel uit van deze gemeente.

Algarrobo Pueblo is een Moors dorp met nauwe straten aan de rivier Algarrobo. Algarrobo Costa was vroeger een vissersdorp, maar is nu geheel gericht op toerisme met hoge flatgebouwen. Inwoners van Algarrobo worden Algarrobeños genoemd.

De stad kent een Moorse lay-out, genesteld tussen heuvels, maar met een strand en uitzicht op de Middellandse Zee? De heerlijke Algarrobo-cake is een aanrader.

Algarrobo heeft een interessante archeologische vindplaats: de necropolis van Trayamar, een complex van paleo-punische graven die mogelijk tot een Fenicische stad behoorden.

Aan de kust van Algarrobo zijn twee wachttorentjes bewaard. Eén van deze torens is van Arabische oorsprong, terwijl de andere dateert uit de zestiende eeuw.

De Iglesia de Santa Ana is het meest opmerkelijke monument van de religieuze architectuur van Algarrobo. Het werd gebouwd in de 17e eeuw, maar de houten lambrisering en de kapel aan de zijkant van de tempel dateren uit de 18e eeuw. De klokkentoren bevat de meeste karakteristieke elementen.

De Ermita de la Virgen de las Angustias en de Ermita de San Sebastián zijn ook een must als je naar deze stad gaat. De laatste is gelegen aan de Loma del Elegido, die een prachtig uitzicht biedt op de omgeving.