Wat Te Doen In Benamargosa
www.comares.eu
Benamargosa

Benamargosa bezienswaardigheden

Benamargosa, met een bevolking van 2.000 inwoners, ligt 37 kilometer van Malaga en 14 kilometer van de kust bij Torre del Mar, op een vruchtbaar gebied rondom de rivier La Cueva op een hoogte van 100 meter, omringd door kleine heuvels en tropische bosjes. Het ligt in het gebied van de Axarquia aan de schilderachtige Ruta del Sol y Aguacate. Deze autoroute gaat langs de volgende dorpen: Rincon de la Victoria, Macharaviaya, Iznate, Benamocarra, Benamargosa, Torre del Mar en Vélez-Malaga.

In het hart van de Axarquia ligt Benamargosa, een dorp van Arabische oorsprong met een brede traditie in de landbouw. De belangrijkste producten van de gemeente zijn citrusvruchten, olijven, wijnstokken, avocado's, mango's en chirimoyas. Het dorp heeft een schilderachtige uitstraling door haar smalle straatjes, witgekalkte huizen, rijkdom aan fonteinen, pilaren, Romeinse bogen en trappen.

Benamargosa is wereldberoemd voor haar batycate, een smoothie gemaakt met avocado, een echte tonic.

De Iglesia de la Encarnación is het vornaamste monument van Benamargosa. Het ligt aan de voet van het dorp en werd in de zestiende eeuw gebouwd op een oude Arabische moskee. De tempel heeft drie beuken en een aangrenzende toren. Binnen kunt u een prachtige kleedkamer bewonderen naast het beeld van Jezus van Nazareth.

Daarnaast vindt u ook de hermitage van San Sebastián. In dit heiligdom is de Maagd van Purísima protagonist van een kleurrijke optocht die elk jaar in mei wordt gevierd.

De begraafplaatskapel en de Puente de los Diez Ojos zijn andere interessante bezienswaardigheden van deze stad in Axarquia.

De overvloedige lokale producten worden elk jaar gevierd op de jaarlijkse Fiesta del Campo. Tijdens dit festival zijn er folklore-voorstellingen op een podium aan de pittoreske brug over de rivier, terwijl bezoekers lokale gerechten worden aangeboden. Het feest gaat door tot in de nacht en omvat een enorme paella vergezeld van bier en wijn. Er zijn, zoals in alle witte dorpen, verschillende bars en restaurants te vinden. We vermelden graag nog La Vaqueria, een uitstekend centrum voor kunst en ambacht met bistro.