Wat Te Doen In Benamocarra
www.comares.eu
Benamocarra

Benamocarra bezienswaardigheden

Benamocarra, met een bevolking van 3.100 inwonders, ligt 33 kilometer van Malaga en 9 kilometer van de kust bij Torre del Mar, op een hoogte van 126 meter. Het is gelegen in het gebied van de Axarquia, ten oosten van Malaga, aan de schilderachtige Ruta del Sol y Aguacate. Het dorp wordt omringd door olijf- en amandelboomgaarden.

De parochiekerk van Santa Ana uit de 16e eeuw is gebouwd in gotische stijl met een Mudejar-toren. Vlakbij de kerk staat het huis waar componist Eduardo Ocón werd geboren in 1833. Het huis is nu een klein museum dat bezocht kan worden.

De populaire pleinen van La Constitución en El Calvario liggen naast de kerk. In de laatste vindt u Manolo, een monument ter ere van landarbeiders..

De Fuente de Los Caños (de spuitende fontein) ontleent haar naam aan de drie tuiten die in de onderliggende zwembaden stromen. Dit is waar de lokale bevolking van Benamocarra haar water verzamelde en het diende ook als een natuurlijk washuis en een drinkplaats voor paarden. De fontein is afkomstig van een bron die achter een boog in Arabische stijl is opgetrokken en die oorspronkelijk door de moslims werd gebruikt om zichzelf te reinigen voor het gebed.

San Isidro Hermitage is gebouwd door de inwoners van Benamocarra. Binnenin staat de figuur van San Isidro. De kapel van Santo Chiquito ontleent haar naam aan het kleine mozaïek dat een gekruisigde Christus afbeeldt. Hoewel de kapel niet langer wordt gebruikt als een plaats van aanbidding, is het zeker een bezoek waard.

De Casa Molino de Concha Collantes begon als een molen aan het einde van de 18e eeuw en bleef in gebruik tot 1964. Tegenwoordig is het op bepaalde dagen voor het publiek geopend en heeft het de interieurdecoratie uit de periode bewaard.

Benamocarra is een typisch Moors dorp met smalle straatjes en witgekalkte huizen waar weduwen nog steeds zwart dragen, maar aan het zwembad dragen de jongeren heel weinig. Resten van Moorse nederzetting zijn te zien in de buurt van de bron van Luchena. Het prachtige licht, de pittoreske straatjes en de spectaculaire flora zijn een inspiratie voor kunstenaars. Het dorp heeft alle faciliteiten, waaronder winkels, banken, een gezondheidscentrum, basisschool, restaurants, bars en een dorpszwembad in een prachtige panoramische setting.

De eerste grote feestdag van het jaar is Carnevale. De straten lopen ​​vol met jonge mannen verkleed als vrouw en schoolkinderen vermomd als goblins en heksen.

In het voorjaar is er een jaarlijkse Romeria waar meisjes in jurken de Sevillana dansen terwijl jonge mannen op paarden galopperen en pronken met hun rijvaardigheden.

Later in het jaar is er een festival van muziek en cultuur met gratis hapjes en drankjes en een gerenommeerde schilderwedstrijd voor een prijs van enkele duizenden euro's. Tijdens dit festival zijn de straten van Benamocarra gewijd aan uitvoeringen van verschillende muzikale types. Er zijn concerten van klassieke muziek in de 500 jaar oude kerk, populaire muziek en jazzmuziek en groepen traditionele Axarquische middeleeuwse gekostumeerde spelers.