Wat Te Doen In Canillas de Albaida
www.comares.eu
Canillas de Albaida

Canillas de Albaida bezienswaardigheden

Canillas de Albaida ligt op 52 kilometer van Malaga en 21 kilometer van de kust bij Torrox Costa, op een hoogte van 575 meter op de Bergketen Sierra Almijara. Het ligt in het gebied van de Axarquia langs de Ruta del Sol y del Vino (route van zon en wijn) en heeft 910 inwoners.

Het dorp wordt omringd door hoge bergen waarvan de bergen Atalaya en Verde het landschap van dennen en eiken domineren. Het leefgebied van adelaars, berggeiten en wilde zwijnen. In de riviervalleien worden druiven, olijven en tropisch fruit verbouwd. In de omgeving is er het beschermde gebied van het Natuurreservaat Acantilados de Maro.

Op drie kilometer van het dorp ligt de Fábrica de la Luz van Canillas de Albaida (de lichtfabriek), die zijn naam kreeg vanwege de elektriciteitscentrales die daar gevestigd waren. Het is één van de mooiste gebieden van de regio Axarquía en biedt de meest spectaculaire uitzichten op Parque Natural de las Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama. Het recreatiegebied van de Fábrica de la Luz is bedekt met notenbomen en u kunt ontspannen en kijken naar de Turvilla-rivier en de grillige watervallen die worden gevormd. In de omgeving zijn de grotten van las Piletas en Quejigo.

Canillas de Albaida heeft een Moorse oorsprong uit de 13e eeuw. De Arabische naam betekende "De Witte". Het Islamitische verleden wordt weerspiegeld in de layout van de straten en pleinen en in het gebruik van terrassen voor de teelt. De parochiekerk van Nuestra Señora de la Expectación, staande op het hoofdplein, werd gebouwd in de 16e eeuw.

De kapellen van Santa Ana en San Antón zijn ook zeker een bezoek waard in Canillas de Albaida. De eerste is een Mudejar-stijl heiligdom bestaande uit een enkel schip en een tongewelf. Binnenin zijn afbeeldingen uit de 18e eeuw van Santa Ana en Santa Rita. Deze laatste bevindt zich aan de onderkant van het dorp en werd gebouwd tussen de 16e en de 17e eeuw.

Twee belangrijke evenementen worden gehouden in de maand juni: het Flamenco-festival Sierra de Axarquía en het San Juan-feest, met de traditionele verbranding van de júa 's nachts (lappenpoppen gemaakt met oude kleren die de lokale bevolking langs de straten van het dorp hangt). Ook tijdens de zomer, specifiek tijdens de eerste week van augustus, is de Canillas de Albaida Fair. Dit omvat de processie van de Virgen del Rosario, samen met verschillende andere activiteiten die traditie, religie en feesten voor de vreugde van alle bezoekers samenbrengen. Aan het einde van de zomer worden er een aantal lokale feesten gehouden en in oktober kunt u genieten van de Culturele Week met activiteiten voor alle leeftijden. September is ook de pluktijd voor fruit. De Fiesta de San Antón wordt gehouden in januari, met zijn bedevaart waar u de beste typische gerechten van Canillas de Albaida kunt proeven, met producten die op traditionele wijze zijn bereid, zoals chorizo ​​en bloedworst. In februari kunnen toeristen genieten van de processie Fray Leopoldo en Salves.