Wat Te Doen In Colmenar
www.comares.eu
Colmenar

Colmenar bezienswaardigheden

Tussen de regio Axarquía en de Montes de Málaga ligt Colmenar, waarvan het hoofdembleem (honing) zelfs in de naam wordt weerspiegeld. Gelegen in een land van contrasten, verbergt deze gemeente enclaves ideaal om te klimmen, trektochten of wandelen. Negentiende-eeuwse statige huizen, met hun gevels met nissen en hun typische Andalusische patio's, zijn de elementen die het stedelijk landschap van Colmenar kenmerken. Vanwege de verscheidenheid en kwaliteit van zijn typische producten staat deze stad bekend als "de voorraadkamer van de provincie Malaga".

Een sterk aanbevolen optie is om de bron van de rivier de Guadalmedina te bezoeken, die toegankelijk is via een route die langs de Baetic Ridge loopt. Slenterend tussen verfrissende bronnen en fonteinen, zie je interessante sites als de Llanos de Marchena.

In Colmenar kunt u een honingmuseum bezoeken, een ruimte gewijd aan het meest emblematische product van de gemeente. De faciliteiten zijn gevestigd in het voormalige huis van het Guild of Farmers en beschikken over verschillende themakamers, een klaslokaal-workshop en een cadeauwinkel. In hetzelfde gebouw is ook het hoofdkantoor van de Malaga Beekeepers Association gevestigd.

Het meest representatieve monument van Colmenar is de kapel van het heiligdom, ook wel bekend als klooster van de Heilige Maagd van Candelaria. Het werd gebouwd in de zeventiende eeuw in het hoogste deel van het dorp en herbergt het beeld van de patroonheilige van de stad. De tempel heeft een enkel schip en een koor waarvan de kluis is ingericht in een manische stijl.

Een ander belangrijk voorbeeld van religieuze architectuur in Colmenar is de kerk van Nuestra Señora de la Asunción, gebouwd tussen de zestiende en zeventiende eeuw. Het heeft drie beuken gescheiden door bogen, drie kleedkamers en een majestueuze toren aan de buitenkant.

Het is ook de moeite waard om de kapel van Sint-Jozef, op de Plaza de España en de Puerta de la Cruz, bij de hoofdingang van het dorp, te bezoeken. De laatste bestaat uit een artistieke monoliet die het wapen van de stad omvat.

Colmenar begint zijn kalender van vieringen elk jaar in februari, met vieringen ter ere van de Maagd van Candelaria. De processie van de patroonheilige van het dorp is de centrale gebeurtenis van de vieringen.

In mei komt de traditionele pelgrimage van Pipa, (Pipa verwijst naar bonen in Colmenar), en in augustus is het de beurt aan de beurs, die in dit Axarquia-dorp vier dagen duurt.

In december vieren de mensen een eerbetoon aan twee van de meest typische producten van Colmenar in het Festival van Mosto en Chacina (ongefermenteerd druivensap en gezouten vlees). De stad ontvangt duizenden bezoekers voor het festival en verwelkomt hen door het zingen van verdiales (traditionele zang en dans uit de provincie Malaga) en flamencomuziek. Natuurlijk zijn eten en drinken een must-have.

De Heilige Week, de kruisen van mei en de Sint-Jansdag zijn andere bijzonder sterke vieringen in Colmenar.