Wat Te Doen In Iznate"
www.comares.eu
Iznate

Iznate bezienswaardigheden

Iznate ligt op een hoogte van 303 meter op 29 kilometer van Malaga en op 5 kilometer van de kust bij Benajarafe, die halverwege ligt tussen Rincon de la Victoria en Torre del Mar. Het heeft een bevolking van 1.000 inwoners. Het dorp wordt omringd door kleine heuvels en wordt geïrrigeerd door de rivier Iznate. Iznate heeft prachtige panoramisch vergezichten.

De witte huizen en kronkelende straatjes herinneren aan het Andalusische verleden. Deze stad in de regio Axarquia wordt omringd door wijngaarden, amandel- en olijfboomgaarden en staat bekend om zijn muscaatdruif en zijn prachtige natuurlijke omgeving. Een wandeling door Iznate is een zeer aangename ervaring. Gevels versierd met potten, bloembedden en huizen die perfect zijn aangepast aan het oneffen terrein en villa die de charme van weleer hebben behouden.

De kerk van San Gregorio VII is het belangrijkste monument. Het werd gebouwd in de zestiende eeuw, maar werd herbouwd na de Moorse opstand en later in de twintigste eeuw. Het heeft een enkel schip met een houten dak en daarin ziet u een aantal interessante kunstwerken. De meest prominente is een polychrome houten gravure van de Onbevlekte Ontvangenis van de XVII eeuw en een schilderij van San Francisco de Paula, mogelijk Rivera School. Van het islamitische tijdperk behoudt Iznate zijn stedelijke layout en twee bronnen: die van Noguera en van de Encime.

Als je het hoogste deel van de stad beklimt, kun je het Mirador Iznate Morocco zien. Vanaf dit punt wordt een uitzonderlijk uitzicht op de Sierras de Tejeda en Almijara, van de omliggende steden en die van de Middellandse Zee verkregen. Je kunt zelfs de Marokkaanse kust en het Atlasgebergte op een heldere dag zien.

Elk jaar in augustus is er een festival dat de druif viert. Met de kans om een ​​verscheidenheid aan lokale gerechten te proeven, waaronder gazpacho, stoofpot, pastei en honingpannekoeken, vergezeld van wijn, muziek en dans. Dit festival roept duizenden bezoekers op.

Hamlets binnen de gemeente Iznate zijn: Lagar de Campos, Molinejos en El Rio.