Wat Te Doen In La Viñuela
www.comares.eu
La Viñuela

La Viñuela bezienswaardigheden

La Viñuela is een dorp in de regio La Axarquia, dat in de 18e eeuw rond een oude herberg groeide. De gemeente staat bekend om zijn stuwmeer, de belangrijkste bron van watervoorziening in de regio en is enorm aantrekkelijk voor toeristen.

La Viñuela is ook de thuisbasis van interessante monumenten en archeologische vindplaatsen, die het bestaan ​​van menselijke nederzetting sinds de oudheid bevestigen, hoewel La Viñuela het meest recent gebouwde dorp in La Axarquia is. Op dit moment wonen bijna duizend Britse mensen in La Viñuela.

La Viñuela heeft drie archeologische vindplaatsen: een op de Los Asperones-heuvel, een andere in het gehucht Los Castillejos en de derde in het gehucht Herrera. Grote potten voor het opslaan van olijfolie en paleolithische, neolithische en Romeinse overblijfselen zijn daar gevonden.

De Torre de la Atalaya (Atalaya toren) is gebouwd door de Arabieren in de 15e eeuw om hun grondgebied in Zalia te verdedigen tegen invasies van de kust. Het is gemaakt met rotssteen uit Pizarra en is 9,5 meter lang.

De San José-kerk werd gebouwd in de 16e eeuw, toen het dorp nog niet was ontstaan. Het is een kerk in Mudejar-stijl met een houten plafond. Het gebouw werd hervormd in de 18e eeuw, een bewijs dat we kunnen zien in de klokgevel die op de voorgevel is gebouwd.

De kapel Virgen de la Angustias (OLVrouw van de Agonie) dateert uit 1888 en werd gebouwd door een aannemer uit Granada die de leiding had over wegenwerken. Hij had beloofd dat als de wegwerkzaamheden op tijd klaar waren, hij een kapel zou wijden aan de Virgen de las Angustias.

Het Verdial Los Ramones Museum werd geopend in 2015. Binnenin kun je alles te weten komen over de geschiedenis van de Verdiales-traditie, hun kostuums, enz. De Verdiales is een volksmuziektraditie in de provincie Malaga, waarin groepen fangdangos zingen, begeleid door luiten, gitaren en violen.

De Fiesta de la Pasa, een feest ter ere van de muscatelrozijn, vindt plaats in het midden van september. Evenementen zoals Carnaval en Verdiales Night (elk jaar in Los Romanes gevierd) zijn ook perfecte dagen om La Viñuela te bezoeken.

De bedevaarten van La Viñuela, Los Ramones en Los Gomez vinden eind mei plaats.

Gedurende de zomer worden er drie festivals gehouden. Het meest ongewone is dat ter ere van Virgen de las Angustias eind juli of begin augustus. Los Gomez festival wordt gevierd ter ere van zijn beschermheilige, La Virgen del Carmen en in het midden van augustus viert het gehucht Los Romanes zijn festival ter ere van La Virgen de la Milagrosa.