Wat Te Doen In Macharaviaya
www.comares.eu
Macharaviaya

Macharaviaya bezienswaardigheden

Macharaviaya, bekend voor het hosten op haar grondgebied van de Real Fábrica de Naipes (Royal Playing Card Factory) van Spanje, viert elk 4 juli onafhankelijkheidsfeest in de VS. Een feest met duidelijke Amerikaanse inspiratie dat gerechtvaardigd is in het eigen historische gebeuren van het dorp. Om deze reden is Macharaviaya verbroederd met de Amerikaanse stad Pensacola.

Macharaviaya dankt de oprichting van de Real Fábrica de Naipes aan de familie Gálvez. Hiermee beleefde het dorp een geweldige commerciële bloei dankzij het monopolie op de verkoop van kaartspellen in Amerika. Vanwege de indrukwekkende economische vooruitgang werd dit dorp bekend als 'Little Madrid'. De fabriek stopte met werken in 1815 en het gebouw werd omgezet in woningen. Het Museo de los Gálvez is gewijd aan het gezin dat heeft geleid tot de ontwikkeling van Macharaviaya en de geschiedenis van deze stad in de Axarquía. De faciliteiten zijn ook gastheer voor hedendaagse kunst en het hoofdkantoor van de culturele week van de villa. In waardering van deze zelfde familie, bij de ingang van Macharaviaya El Templete de los Gálvez, uit de achttiende eeuw werd gebouwd, evenals een fontein met de buste van Bernardo de Gálvez, voor de rol die hij speelde in de oorlog van de Amerikaanse onafhankelijkheid.

Het oudste monument van Macharaviaya is de kerk van San Jacinto. Het werd gesticht in de zestiende eeuw, nog voordat de stad werd gevormd, hoewel het werd herbouwd in 1783. Vandaar dat het ontwerp de kanunniken van de klassieke barokstijl repliceert. De renovatie werd mogelijk gemaakt dankzij het patronaat van de familie Gálvez. Sommige leden liggen in het pantheon in de kelder van de tempel, samen met sculpturen die hen vertegenwoordigen.

Drie kilometer van Macharaviaya, in het gehucht Benaque, kunt u de kerk van Nuestra Señora de la Encarnación bezoeken. Het is een Mudejar-stijltempel gebouwd in de zestiende eeuw op een oude moskee die de minaret bewaart, omgebouwd tot een belfort. Heel dichtbij is de geboorteplaats van Salvador Rueda, met meubels, boeken en persoonlijke bezittingen van de dichter die wordt beschouwd als de voorloper van het Spaanse modernisme.

Elke 4 juli doet Macharaviaya mee aan de herdenking van de Amerikaanse onafhankelijkheidsdag met historische uitvoeringen, concerten, vuurwerk en zelfs een barbecue in Amerikaanse stijl. Zo wordt de rol onthouden die Bernardo de Gálvez speelde in de Onafhankelijkheidsoorlog. Deze historische figuur wordt ook geëerd met verschillende culturele evenementen elke 30 november, de verjaardag van zijn overlijden.

Gelijktijdig met de Culturele Week viert Macharaviaya in augustus de San Bernardo Fiestas. De processie van de heilige sluit zich aan bij activiteiten die zo uiteenlopend zijn als muziekuitvoeringen van flamenco en verdiales, een populair festival, kunsttentoonstellingen en poëzievoordrachten in de parochiekerk.

De Amateur Flamenco-wedstrijd in augustus en de Provinciale Pastorale Bijeenkomst ter ere van de dichter Salvador Rueda in december vervolledigen de jaarlijkse kalender van festivals in Macharaviaya.

Andere opmerkelijke evenementen zijn de vieringen ter ere van de Virgen del Rosario, die in september en oktober worden gehouden in respectievelijk de parochies van Benaque en Vallejos.