Wat Te Doen In Moclinejo
www.comares.eu
Moclinejo

Moclinejo bezienswaardigheden

Genesteld tussen wijngaarden, olijfgaarden en amandelboomgaarden vindt u Moclinejo, een stad van Moorse oorsprong met smalle straatjes en huizen aangepast aan het steile terrein. Bekend als de Puerta de la Ruta de la Pasa (Poort van de Rozijnenrouted") produceert de gemeente heerlijke wijnen en hoogwaardige olijfolie. Deze stad in de Axarquía regio is perfect om te bezoeken op elk moment van het jaar, maar september is een heel bijzondere tijd: de Fiesta de Viñeros (het wijnmakersfeest) is één van de meest aantrekkelijke evenementen in Moclinejo. Moclinejo ligt 20 kilometer van Malaga en 11 kilometer van de kust bij Rincon de la Victoria, op een hoogte van 432 meter. Het dorp heeft 1200 inwoners en de dorpelingen maken ongewone handwerken die lokaal worden verkocht.

Om van de meest interessante plekjes van Moclinejo te genieten, is Plaza de España een essentiële halte. U vindt er ook het centrum voor de studie van de rozijnen- en Muscatelwijn, die verantwoordelijk zijn voor de promotie van de twee beroemdste producten van Moclinejo. Heel dichtbij is de bodega Antonio Muñoz Cabrera, de perfecte plek om de lokale wijnen te proeven en te leren hoe ze worden geproduceerd. De bodega herbergt ook een klein museum, een perskamer en een kamer waar de wijn wordt gemaakt.

Een andere essentiële plaats om te bezoeken is het Casa Museo Axarquía museum, dat een toegankelijke reis door de geschiedenis en cultuur van de regio biedt. De collectie van het museum omvat negentiende-eeuwse vloeren en oude landbouwwerktuigen, evenals sculpturen en schilderijen van verschillende lokale kunstenaars.

De kerk van Nuestra Señora de la Gracia is het belangrijkste monument van de stad. De zestiende-eeuwse kerk, hervormd in de zeventiende eeuw, bestaat uit twee beuken verdeeld door halfronde bogen. Aan de buitenkant zijn de klokkentoren, de Moorse arcades en het dak van de kerk de meest opvallende objecten. In de kerk is de modernistische balustrade van de koorstoelen heel opvallend. Op Goede Vrijdag voeren de dorpelingen een passiespel uit dat bezoekers uit de hele regio aantrekt.

Met een spectaculair uitzicht over de baai van Malaga en de nabijheid van de kust, is Moclinejo een gewild dorp om in te wonen. Het gehucht El Valdes ligt in de gemeente Moclinejo.