Wat Te Doen In Nerja
www.comares.eu
Nerja

Nerja bezienswaardigheden

Bent u op zoek naar een vakantie waarbij u alle comfort combineert met een dosis avontuur? Dat is wat Nerja te bieden heeft. Het is een kustplaats, 50 kilometer van Malaga, dat je zal verrassen door de vele mogelijkheden die het biedt voor families, koppels of solo-rezigers. Nerja is één van de enclaves die het binnenland van de regio Axarquía verbindt met de Middellandse Zee. De stranden zijn getuige van expedities van toeristen uit alle hoeken van de wereld. Degenen die liever niet genieten van een stranddag, vinden hun plek in het centrum van de stad, waar tientallen restaurants wachten om de lokale keuken te proeven die doordrenkt is met de smaken van de zee.

Wie op zoek is naar meer rust, kan ondertussen verstoppertje spelen tussen de kliffen van Maro, op een paar meter van het centrum van Nerja, waar u kleine, kronkelende, met wind beschermde baaien kunt ontdekken. Ideaal om te duiken of te kajakken.

Er zijn maar weinig plaatsen in Malaga die het mogelijk maken om de omvang van de Middellandse Zee te beschouwen als het balkon van Europa, een enorm uitzichtpunt aan het einde van een laan omringd door palmbomen in het centrum van Nerja. Dit is de favoriete plek om een ​​wandeling te voltooien wanneer de zon zich begint te verstoppen voor de volgende dag begint.

Een ander aanbevolen bezoek ter plaatse is Acueducto del Águila. Op de Maro-rivier, in de XIXe eeuw, werd een suikerfabriek gelanceerd om de watervoorziening te verzorgen. Het heeft vier verdiepingen bakstenen bogen en in het midden bevindt zich een altaar met het opschrift "Zuivere en zuivere conceptie".

De kerk van El Salvador, de kerk van Señora de las Angustias (Onze-Lieve-Vrouw van Smarten) en de parochie van Señora de las Maravillas (Onze-Lieve-Vrouwe van Wonderland) zijn enkele van de meest opmerkelijke monumenten van Nerja.

De natuur heeft Nerja bevoorrecht met de Grot van Nerja als belangrijkste exponent. Het is een grot ontdekt in 1959 door vijf jonge en onverschrokken buren en heeft meer dan 100.000 kubieke meter geschiedenis binnen. Uitgeroepen als het eigendom van cultureel belang, streven onderzoekers ernaar te bevestigen dat de grot van Nerja het eerste kunstwerk bevat uit de geschiedenis van de mensheid. Het is gerelateerd aan een reeks schilderijen die door Neanderthalers gemaakt zouden kunnen zijn.

Het natuurpark van de Sierras de Tejeda, Almijara en Alhama vormen een bergketen die Nerja een belangrijke milieuwaarde geeft vanwege de diversificatie van de fauna en flora. Het landschap van deze bergen is het perfecte contrapunt van de Natural Spot Cliffs van Maro-Cerro Gordo, één van de grootste toeristische trekpleisters van de stad. Beide enclaves krijgen een strenge milieubescherming en -behoud.

De stranden van Nerja ontvangen elke zomer, de meest prestigieuze nominaties voor kwaliteit en diensten. De bekendste hiervan is Burriana, maar als je genoeg tijd hebt, is het de moeite waard om de stranden van Calahonda, Playazo, Chucho, El Chorrillo, La Torrecilla, Carabeo, El Salon, Carabeillo of Caletilla te bezoeken.

Naast de watersporten die op de stranden kunnen worden beoefend, heeft Nerja één van de belangrijkste plekken van actief toerisme in de provincie Malaga: de Chillarrivier. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,3% trekken deze rivier elk jaar duizenden wandelaars. De lay-out, met een opwaartse helling, maakt reizen in de beginfase door iedereen mogelijk, inclusief kinderen en volwassenen. Alleen de dapperste kunnen haar oorsprong bereiken op 1.200 meter boven de zeespiegel in de Sierra de Almijara.

Nerja is een bevoorrechte plaats om van de twee routes door de provincie Malaga te genieten, want het is het einde (Torrox - Nerja) en start (Nerja-Frigiliana) van twee routes van het Grote Pad, indoor parcours, en op hetzelfde moment, het is het startpunt van twee delen van het kustpad dat langs de kust loopt: de Paseo de los Carabineros en de route van Playa Caletilla-Salon Beach.

De evenementenkalender in Nerja begint in januari met het festival van San Anton in Maro en gaat in februari verder met carnaval.

In maart en april markeert de processie van Palms and Olives het begin van de Heilige Week, die gekenmerkt wordt door de boetedoening.

In mei zijn de straten van Nerja vol met kleur met Cruces de Mayo, een ideale datum om lokale producten te proeven. Tijdens deze maand wordt de dag van San Isidro ook gevierd, waar de karren op bedevaart naar het heiligdom van La Mina, vlakbij de Cueva de Nerja worden geleid.

De nacht van San Juan in de vroege uren van 23 tot 24 juni, is een andere speciale festiviteiten in deze stad. Burriana Beach herbergt een grote Moraga, na het branden van de júas (lappenpoppen), springen de jongere kinderen op de vuren en baden in de zee.

Een andere datum in verband met de zeevarende roeping is die van 16 juli ter gelegenheid van de dag van de Virgen del Carmen.

Gedurende de zomer wordt het Internationale Festival van Muziek en Dans gevierd, dat sinds 1960 wordt gevierd. Er zijn orkesten, zangers en de belangrijkste balletten ter wereld.

Ook in september is er feest in Nerja, sinds de kermis van de Virgen van de Maravillas in Maro wordt gehouden.

In oktober vinden de vieringen plaats ter ere van San Miguel Arcangel en Our Lady of Sorrows in Nerja.

Het subtropische klimaat van Nerja biedt aan haar keuken, een waaier van fruit zoals avocado en mango, ideaal voor sappige en gezonde salades. Door de aangename temperatuur gedurende het hele jaar, is het mogelijk om op elk moment soepen en crèmes te proeven zoals ajoblanco (koude knoflookroom en amandelen die meestal vergezeld gaan van druiven), de emblanco-vis (lichte soep van witte vis), noedels braadpan of slakken van deze regio.

Andere lokale producten van verplichte proeverij zijn loquats, melasse en arropía, een snoep gemaakt van dergelijke honing.

Visliefhebbers vinden in Nerja, een van zijn grootste schatten. De verscheidenheid aan soorten (ansjovis, salmonetillos, inktvis, bot) en manieren om het te bereiden (gefrituurd in extra vierge olijfolie, aan het spit of gegrild) voldoen aan de eisen van de meest levensgenietende smaakpapillen.