Wat Te Doen In Rincon de la Victoria
www.comares.eu
Rincon de la Victoria

Rincon de la Victoria bezienswaardigheden

Rincón de la Victoria is een gemeente in het oostelijke deel van de Costa del Sol met 9 kilometer stranden en een breed scala aan toeristische activiteiten. Het subtropische klimaat en de levendige boulevard zijn voldoende om u het hele jaar door een uitstapje naar de Middellandse Zee te laten maken en te genieten van een onvergetelijk verblijf aan zee.

Rincón de la Victoria ligt bij de ingang van de regio Axarquía en heeft een fascinerend cultureel erfgoed en een sensationele gastronomie. Als je beide wilt ontdekken, bezoek dan de vier steden La Cala del Moral, Rincón de la Victoria, Torre de Benagalbón, aan de kuststrook en Benagalbón, in het binnenland.

De Casa-Fuerte de Bezmiliana is het meest emblematische monument in Rincón de la Victoria. Dit fort werd gebouwd vanaf 1766 om het gebied te verdedigen tegen piratenaanvallen. Tegenwoordig wordt het gebruikt als een tentoonstellingsruimte. Een muur met twee wachttorens, een centraal gebouw en een overdekte put aan de buitenkant zijn de belangrijkste delen van dit vierkantvormige complex.

Rincón de la Victoria is de thuisbasis van de enige zeegrot die in heel Europa te bezoeken is: Cueva del Tesoro. De doorgangen werden gevormd onder de zeespiegel door de invloed van stromingen en golven in de loop van de tijd. Deze verbazingwekkende grot heeft niet alleen zuilen, kloven, stalactieten en stalagmieten, maar ook restanten van grotschilderingen. Volgens de legende werd de grot door een Almoravid-keizer als een schuilplaats voor een schat gekozen.

Langs de kustlijn kunt u de verdedigingsgebouwen bekijken die bekend staan ​​als torres almenara's (bakentorens), waaronder Torre del Cantal en Torre de Benagalbón. Het dateert uit de 14e eeuw en beide hebben de vorm van een kegelvormige stam. Ze werden gebruikt om de kust te beschermen tegen vijandelijke invasies.

Liefhebbers van geschiedenis zullen blij zijn om een ​​interessante Romeinse site in Torre de Benagalbón te ontdekken. De belangrijkste archeologische overblijfselen in het dorp zijn een warmwaterbron en garumfabriek (een beroemde saus gemaakt met vis en kruiden).

De Iglesia de Nuestra Señora del Carmen in Rincón de la Victoria en de Iglesia de Nuestra Señora de la Candelaria in Benagalbón zijn de meest opvallende religieuze monumenten in de gemeente. De laatste werd gebouwd in de 11e eeuw. In de buurt van de Iglesia de la Candelaria vindt u het Museo de Artes Populares, een museum met een traditionele boerderij en voorwerpen en gereedschappen die de lokale bevolking ooit in hun dagelijks leven gebruikte.

Rincón de la Victoria organiseert zijn lokale feest in het midden van juni, ter ere van de Virgen del Carmen. Hoewel er vele uitstekende evenementen zijn, is dit de meest verbazingwekkende de processie langs de zee van de patroonheilige. Tijdens de fiesta is er ook een visserimpat-regatta waarbij de boten van Fenicische oorsprong zijn.

Andere belangrijke data zijn Carnaval, Heilige Week, de Romerías de Mayo en het Festividad de San Juan, om nog te zwijgen van het Festival de la Comedia (Comedy Festival), de Concurso Tradicional de Verdiales (een wedstrijd voor lokale flamenco-zangstijl), de Puerta de la Axarquía flamencofestival en de Semana Cultural de Benagalbón (culturele week van Benagalbón).

Alle steden in Rincón de la Victoria hebben ook hun eigen feesten.