Wat Te Doen In Salares
www.comares.eu
Salares

Salares bezienswaardigheden

Salares, 58 kilometer van Malaga, 37 kilometer van de kust bij Torre del Mar, op een hoogte van 540 meter, is schilderachtig en charmant. Salares heeft ongeveer 400 inwoners en beschikt over faciliteiten zoals een gezondheidscentrum, supermarkt, een gemeentelijk buitenzwembad dat nieuw is sedert 2011, een gratis openluchtgymnasium en een aantal restaurants en bars.

Salares ligt in het Parque Natural de las Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama, en is een dorp dat nog steeds zijn Arabische verleden bewaart. Terwijl dit witte gehucht uit het bergachtige landschap tevoorschijn komt, worden bezoekers gezegend met een adembenemend beeld.

September is een bijzondere maand om Salares te bezoeken. Dit is wanneer het Festival Árabe Andalusí (Al-Andalus Arab Festival) wordt gehouden, ter ere van de Arabische geschiedenis van dit dorp en de regio Axarquía.

NMet zijn Arabische erfgoed maakt Salares deel uit van de Ruta Mudéjar in Axarquía. Deze route combineert de culturele hoogtepunten van deze zeven vroegere Al-Andalus-dorpen met de buitengewone natuurlijke schoonheid van het Parque Natural de las Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama. Het Casa del Torreón en de overblijfselen van het fort en de oude moskee muur dateren ook uit het islamitische Spanje, om nog maar te zwijgen van het stadsplan van Salares. Voordat u een wandeling door het dorp maakt, moet u er rekening mee houden dat sommige straten zo steil zijn dat u de treden moet gebruiken om ze te beklimmen.

De Parroquia de Santa Ana is het belangrijkste monument in Salares. Gebouwd in de 16e eeuw in de Mudéjar-stijl, heeft het een enkel schip met een transept, evenals een deur met een halfronde boog. Aan de buitenkant is er een uitstekende minaret van de moskee waarover de kerk werd gebouwd. Een van de mooiste voorbeelden van Almohad-kunst in Spanje, het is uitgeroepen tot nationaal historisch-artistiek monument. Het dorp ligt op een heuvel en aan de oostkant is er een brug over de rivier de Salares. Gebouwd door de Romeinen, is het in een perfecte staat gebleven.

Tijdens de Goede Week in Salares is het hoogtepunt de Dag der Wederopstanding. De lokale vrouwen marcheren in de processie van de Virgen de los Dolores op de top van het dorp, ondertussen nemen de mannen beneden deel aan de Niño Resucitado (Verrijzenis) viering. Daarna komen de twee acts samen onder een regen van vuurpijlen en vuurwerk.