Wat Te Doen In Torrox
www.comares.eu
Torrox

Torrox bezienswaardigheden

Torrox ligt 46 kilometer ten oosten van Malaga. Het heeft vier stedelijke kernen: Torrox Costa, El Morche en El Peñoncillo aan de kust, en Torrox Pueblo, 2 kilometer landinwaarts en 120 meter boven zeeniveau. Torrox ligt in het gebied van Axarquia, op de route van zon en wijn, en heeft een residentiële bevolking van 16.500 inwoners die toeneemt met het toerisme tijdens de zomermaanden.

Op de laatste zondag voor Kerstmis van elk jaar houdt Torrox zijn jaarlijkse Migas Fiesta. Migas is een gerecht met een basis van maïsmeel, olijfolie, water en knoflook, een traditioneel gerecht voor oogsters. In Torrox gaat het vergezeld met een salade van tomaten, sinaasappels en olijven. Meer dan 40.000 bezoekers komen naar dit feest voor wie migas in grote koekenpannen in de stad wordt gekookt. Het gerecht, vergezeld van veel wijn, wordt aan iedereen aangeboden, terwijl muziek- en dansvoorstellingen plaatsvinden op het belangrijkste plein van Pueblo.

Torrox Pueblo heeft zijn witte Moorse dorpsstructuur behouden met aantrekkelijke smalle straatjes en een hoofdplein dat een levendige en centrale ontmoetingsplek is. Een groot deel van de stad heeft een prachtig uitzicht tot aan de kust. Er was eens een Moors kasteel op de top van de heuvel waarop de stad staat, naar men beweert, koning Almanzor werd geboren in de 10e eeuw. Tijdens de islamitische bezetting floreerde Torrox in de landbouw en de zijdehandel. De 16e-eeuwse gebouwen omvatten de Mudejar-stijlkerk van Nuestra Señora de la Encarnación en het heiligdom en klooster van de Virgen de las Nieves.

Interessante civiele werken zijn het 18e eeuwse ziekenhuis van San José en de 19e-eeuwse suikerfabriek.

Torrox Pueblo Torrox Costa is een van de slechts twee steden langs de kust van Axarquia met hoogbouwflats langs de centrale kuststrook. Dit wordt gecompenseerd door twee prachtige maritieme promenades met aantrekkelijke restaurants en bars en 9 kilometer brede zandstranden. Beide zijden van het hoofdgedeelte zijn meer rustieke laagbouw en stranden met bamboe-omzoomde randen.

El Morche, aan de kust ten westen van Torrox Costa, is een klein, onbedorven dorp aan zee. Ten oosten van de hoofdstad, naast de vuurtoren, is de nieuwe Balcon de Torrox gebouwd als een uitkijk op de zee en de landtongen en met transparante vloeren die uitkijken op Romeinse overblijfselen die hieronder worden beschreven.

El Morche Fenicische overblijfselen aan de kust getuigen van de lange geschiedenis van de nederzetting in het gebied, maar Torrox was ook een belangrijke fabrieksstad tijdens het Romeinse tijdperk, van waaruit uitgebreide ruïnes zijn bewaard gebleven aan de kust naast de vuurtoren. Deze omvatten een necroplis, herstelde thermiekbaden, ovens voor de fabricage van keramiek, huizen, de luxe villa Clavicum gebouwd in de 1e eeuw en troggen gebruikt voor de voorbereidingvan vispasta (garum).

De rivier de Torrox bevloeit het gebied dat water levert voor de teelt van subtropisch en glasgroen fruit aan de kust en wijngaarden en olijfbomen in het binnenland.

Steden en dorpen in de gemeente Torrox Pueblo zijn: Torrox Costa, El Morche en El Peñoncillo.