Wat Te Doen In Vélez-Málaga
www.comares.eu
Vélez-Málaga

Vélez-Málaga bezienswaardigheden

Vélez-Málaga is de perfecte combinatie van cultuur in de dorpjes in het binnenland van Axarquía en levendigheid in de enclaves aan de kust in de provincie Malaga. Het rijke architecturale erfgoed gecombineerd met 25 kilometer kustlijn maken dit dorp het hele jaar door een perfecte bestemming. Een wandeling door de oude wijk van Vélez-Málaga, uitgeroepen tot site van historisch en artistiek belang, is een reis terug in de tijd.

Indrukwekkende architecturale schatten en oude tradities overleven nog steeds het verleden. De toeristische badplaats Torre del Mar wacht op u met haar prachtige promenade en stranden. In Caleta de Vélez, de vissershaven en jachthaven, en de Baviera Golfclub, een van de beste "Pay & Play"-cursussen ter wereld.

Het paleis van de markies van Beniel is het meest representatieve voorbeeld van burgerlijke architectuur in de hoofdstad van Axarquía. De constructie van dit unieke gebouw, een mix van Mudejar en maniëristische architectuur, werd voltooid in 1609. Tegenwoordig is het de thuisbasis van de Stichting die is opgericht ter nagedachtenis aan María Zambrano, de bekende vrouwelijke denker geboren in Vélez-Málaga.

Vlakbij het paleis ligt het Casa de Cervantes, een herenhuis uit de 16e eeuw. De schrijver Miguel de Cervantes Saavedra verbleef hier en volgens de populaire traditie werd hier ook een onwettige zoon van koning Filips IV geboren.

Een bezoek aan het Hospital de San Juan de Dios moet ook worden opgenomen in de culturele tour. Opgericht in 1487 door de Katholieke Koningen, het beschikt over een kerk met twee beuken en een prachtige Mudejar stenen binnenplaats.

Andere voorbeelden van burgerlijke architectuur in Vélez-Málaga zijn de Casa Larios, het Teatro del Carmen, de Pósito en de Fernando VIand fonteinen van San Francisco.

Voor liefhebbers van religieuze kunst zijn de Santa María de la Encarnación en de San Juan Bautista-kerken. Beide zijn gebouwd op de locaties van primitieve moskeeën in gotische stijl van Mudejar en beide hebben indrukwekkende klokkentorens. De voormalige is vandaag de thuisbasis van het Museum van de Heilige Week in Vélez-Málaga en bevat een prachtig altaarstuk uit de 16e eeuw.

Het klooster van Las Carmelitas de Jesús, María y José, het klooster van Nuestra Señora de Gracia en het klooster van San Francisco en de kerk van Santiago zijn ook een bezoek waard. Twee kapellen herdenken de ingang van koning Ferdinand, de katholiek van de stad, samen met nog drie heiligdommen. Een van deze is opgedragen aan de patroonheilige van de stad, de Virgen de los Remedios.

Vélez-Málaga heeft enkele interessante relikwieën uit zijn Arabische verleden bewaard, waaronder overblijfselen van een deel van de oude stadsmuur en de koninklijke toegang tot de stad. Het fort werd gebouwd op het hoogste punt van de stad in de 10e eeuw. Het was een van de belangrijkste Arabische kastelen in de Nasrid-dynastie en de Torre del Homenaje (Keep) staat vandaag nog steeds samen met de overblijfselen van de oorspronkelijke muren.

De Real Feria de San Miguel (Koninklijke Beurs) wordt in september in Velez-Malaga gehouden. Muziek, dansen, eten, wijn en plezier zijn de essentiële ingrediënten van deze festiviteiten die dateren uit 1842. Het programma omvat ook sportwedstrijden, vrijetijdsactiviteiten en uitvoeringen van de kleurrijke pandas de verdiales (groepen die traditionele liederen en dansen uit de provincie Malaga uitvoeren).

De vieringen van de Heilige Week in Vélez-Málaga behoren tot de belangrijkste in de regio. Ze zijn door de lokale autoriteiten uitgeroepen tot een viering van nationaal toeristisch belang en van speciaal belang voor toeristen. Tussen Palmzondag en Paaszondag doorkruisen negentien verschillende broederschappen de straten van de stad in plechtige optocht. Een gedenkwaardige gebeurtenis waarin religieus enthousiasme wordt gecombineerd met traditie en cultuur.

Andere belangrijke data in de feestelijke kalender van Vélez-Málaga zijn Carnavales, de Romerías (in mei en oktober), de Noche de San Juan en de Veladilla del Carmen, met een maritieme optocht.